Handlekurv  

Miljø og påvirkning

Fokuset på miljø øker og med miljøbevisste ansatte på teamet bestemte Arnestad Storkjøkken seg for å komme i gang med prosessen for å bli Miljøfyrtårnsertifisert og operere i tråd med FN sitt bærekraftsmål #12 "Ansvarlig forbruk og produksjon". Vi opplever at både ansatte og kunder i større grad forventer at bedrifter tar mer ansvar hva det gjelder miljø, og det skal vi bidra med. November 2019 fikk vi vår sertifisering, og vi jobber nå med miljøtiltak både internt og eksternt og ønsker å skape økt miljøbevissthet blant våre kunder, leverandører og ansatte.


Hvorfor Miljøfyrtån?

Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp og sertifiserte virksomheter kan fremlegge Miljøfyrtårn-sertifikatet som dokumentasjon når offentlige oppdragsgivere i andre europeiske land gjennomfører konkurranser, og det er stilt krav om EMAS eller andre miljøledelsessystemer. Alle Miljøfyrtårn-virksomheter resertifiseres hvert tredje år, gjennom en uavhengig tredjepartskontroll. En sertifisering er derfor trygt for forbrukeren og det beviser at virksomheten jobber systematisk med miljø og gjør alt den kan innenfor sin bransje. I tillegg stiller sertifiseringen krav til systematisk arbeid med HMS som skal sikre et godt arbeidsmiljø.  [Miljøfyrtårn sine nettsider]

Miljømerkede produkter

For å gjøre det enklere å velge miljøriktige produkter, har vi laget en egen Miljøfane. Her er du garantert å finne miljømerkede produkter eller produkter som er produsert av mer miljøvennlige materialer, og vi jobber kontinuerlig med å oppdatere nettsiden og med å merke våre miljøprodukter riktig. Svanen, EU Blomsten/Eu Ecolabel og FSC er de største miljømekingene vi har på våre produkter.

Du kan lese mer om hver miljømerking her.

Du kan lese mer om miljøvennlige materialer her

    

-

Kontaktperson og Miljøfyrtårnansvarlig i Arnestad Storkjøkken AS
Jenny Madeleine Grinseng
jenny@asas.no