Handlekurv  

Miljømerker og sertifisering

Tilbake

Svanemerket

Svanemerket skal hjelpe forbrukere til å velge miljøriktige produkter. Alle produkter som er Svanemerket, har oppfylt kriterier gjennom hele prosessen fra produksjon til resirkulering. Les mer om Svanemerket her

 

EU Blomsten / EU Ecolabel

EU Blomsten eller EU Ecolabel, et kjært barn har mange navn, finner du på produkter som oppfyller kriterier gjennom hele levesyklusen til produktet. Forskjellen fra Svanen er at dette er EU sitt miljømerke. Les mer om EU Blomsten / EU Ecolabel her.

 

FSC

Forest Stewardship Concil® merkingen finner du gjerne på treprodukter som oppfyller strenge standarder utviklet for å ivareta en bærekraftig skog. Med bærekraft, i denne betydning, menes det å møte dagens etterspørsel i markedet uten å ødelegge for fremtidige generasjoner sine muligheter til å dekke sine egne behov. FSC er en global, ideell organisasjon som setter disse standardene for nettopp hva som defineres som en bærekraftig skog. Les mer om FSC her.

-

BRC

Er en britisk standard utviklet for produsenter av næringsmidler, matemballasje og deres leverandører som setter krav til hygiene-, produktsikkerhet og kvalitetsstyring. Standarden blir mer og mer vanlig i resten av Europa som et mål på om en produsent/leverandør tilvirker varene på en måte som tilfredsstiller de strengeste hygienekravene. Les mer om BRC her.  

Kiemling/Frøplantelogoen

Produkter med frøplantelogoen, som er en internasjonal sertifisering og symbol, identifiserer plast som er sertifisert som kompostbart og nedbrytbart. Les mer om Frøplantelogoen/Kiemling her